Automotive bedrijven

Automotive

Wat verzekeren wij? Heel eenvoudig: bijna alles wat wielen of rupsbanden heeft!

Personenauto’s, bestelauto’s, vrachtwagens, aanhangers, opleggers, heftrucks, hoogwerkers, laadschoppen, hijskranen, shovels, tractoren, landbouwwerktuig die zelf rijden of getrokken worden, motoren, scooters, (snor-)fietsen, e-bikes, speedbikes, maaltijdbezorgers, sneldiensten, transportbedrijven, garagebedrijven, autohandelaren, eigen goederen vervoer, vervoer uitbesteden aan een transportbedrijf.

Dekkingsgebied

Waar verzekeren wij?        
Vrijwel over de gehele wereld.

Waar niet?                        
Uiteraard niet in landen waar sancties gelden.

Denk hierbij aan de Garageverzekering

Met onze Garageverzekering verzeker je de aansprakelijkheid van je garage- of autobedrijf en de voertuigen van klanten.

Met het Garage Polis Systeem meld je eenvoudig online kentekens aan en af bij de RDW. Ben je aangesloten op dit systeem? In sommige gevallen dekt onze Garageverzekering zelfs die ene keer dat je vergeet een kenteken aan te melden.

Wat verzekeren we? Schade veroorzaakt aan iemand anders of spullen van iemand anders zoals voertuigen die klanten aan je bedrijf hebben toevertrouwd voor reparatie, onderhoud of verkoop.

Voordelen: gemakkelijk online kentekens aan- en afmelden (of u laat het ons doen), hulp en preventieadvies van specialisten en de dekking stemmen we helemaal af op uw risico’s. Zo kent onze garageverzekering een nieuwwaarderegeling voor zowel uw eigen voertuigen als die van uw klanten.

En wat dacht u van onze transportverzekering…

Bijna iedere ondernemer heeft te maken met transport. Je vervoert spullen of laat spullen door anderen vervoeren. Als er schade ontstaat aan de producten dan moet je deze vervangen. Ook kun je dan niet aan je klant leveren en loop je winst mis. Tegen deze financiële schade kun je je verzekeren. Met een transportverzekering verzeker je je bedrijf dus van een zorgeloos transport. Bijna iedere ondernemer heeft te maken met transport. Je vervoert spullen of laat spullen door anderen vervoeren.

Vervoer je spullen in opdracht van een ander met jouw vervoermiddel? Dit transport verzeker je met een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering.

Handel je in goederen en laat je die vervoeren? Of vervoer je die zelf? Dit transport verzeker je met een goederentransportverzekering. Een groot misverstand is dat de opdrachtgever denkt dat de transporteur is verzekerd. Zeker is hij dat maar dat is voor een heel laag bedrag per kilo vervoerde goederen en denkt lang niet alle risico’s.

Goederen worden normaliter vervoerd onder de CMR voorwaarden. De aansprakelijkheid van de transporteur begint bij het laden en stopt bij het lossen.
Conform de CMR wetgeving is de verzekerde waarde gelijk aan 8,33 SDR / kilo. De actuele waarde kan teruggevonden worden op de website van het IMF. Ruwweg komt dit neer op ongeveer € 10 per kilogram.
De CMR verzekering dekt geen verlies of diefstal van voorwerpen in de wagen of op de wagen bevestigd.

Met onze heftruck rijden we alleen op eigen terrein…

Dat kan best maar u zal de eerste niet zijn die op eigen terrein een schade veroorzaakt en bovendien… het is een wettelijke eis om elk motorvoertuig minimaal WA te verzekeren. Oók uw heftruck die maar één keer per week een auto moet lossen.

Wat heeft u op wielen en met een motor?

Laat het ons weten en wij maken een passende aanbieding voor u maar we komen eerst bij u kijken.

Nummerplaten

Niet alleen de bekende gele platen met zwarte letters en cijfers die voor veel soorten motorvoertuigen en getrokken materieel verplicht zijn verzekeren wij, maar ook de blauwe van een taxi, de groene van een garage of handelaar, de witte ééndagskentekens die u nodig heeft bij import van een motorvoertuig en de “oude” donkerblauwe met witte letters voor oldtimers.

Wat verzekeren we niet

Kentekens met de letters AA (Koninklijk Huis) of CD (Corps Diplomatique) en alles wat vliegt. Nee, niet over de weg maar in de lucht.